Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Concursul interjudeţean de informatică “INFOLICEANUL” – Ediția a XXVIII-a, 14- 30 mai 2021

Noi, organizatorii de la Liceul Tehnologic “Avram Iancu” Sibiu, alături de partenerii noștri de la Colegiul Național “Samuel von Brukenthal” Sibiu și de firma ROPARDO, sponsorul dedicat cu trup și suflet informaticii și tinerilor talente în IT, vă provocăm și în acest an la concurs. Suntem de 28 de ani împreună cu și pentru voi, prietenii noștri fideli, iubitori ai informaticii, mari și mici.

În acest an special, am pregătit pentru voi patru secţiuni, desfășurate în special online :

  1. Creativitate software – soft educaţional și pagini web cu conţinut educaţional – programe realizate acasă şi prezentate la concurs, prin folosirea unor platforme și aplicații online.

Secțiunea de Creativitate software se adresează tuturor elevilor de liceu din județ și din județele învecinate, indiferent de profilul liceului şi al claselor. Încercăm să le oferim elevilor şansa de a se împrieteni cu colegi de la alte şcoli, să ne apropiem mai mult de preocupările lor, considerând că fiecare va fi câştigător.

2. Programare C/C++ aplicaţii realizate pe loc în mediul on-line– secţiune destinată elevilor claselor de matematică-informatică şi nu numai. La această secțiune avem participanți din județul Sibiu și județele învecinate.

            Secţiunea de Programare C/C++ este destinată viitorilor programatori. Pot participa elevi de la profilul matematică-informatică, dar și de la alte profile, care să știe programare în limbajele C/C++ (doar parte de cod, nu mediu vizual).

Subiectele de concurs vor fi propuse online de ROPARDO – compania sibiană de IT, care este de altfel, an de an, sponsorul principal al concursului Infoliceanul.

Această secțiune are două subsecțiuni, având subiecte separate pentru clasele IX-X și XI-XII.

  1. Prezentări PowerPoint în echipă (1-2 persoane) aplicații realizate acasă pe o temă propusă de comisia de examinare și comunicată concurenților în timp util. Secțiunea este destinată exclusiv elevilor claselor IX-XII, profil tehnic, servicii sau resurse naturale și protecția mediului ale liceelor tehnologice din județul Sibiu. Proiectele prezentate vor fi transmise prin  e-mail și se vor posta online înaintea evaluării de către comisia de evaluare.

Prezentările PowerPoint realizate se vor referi la: voluntariat, multiculturalitate, cooperare prin proiecte europene, combaterea violenţei în mediul şcolar, şcoala viitorului, protecţia mediului înconjurător, sănătatea şi viaţa, stoparea consumului de droguri, sănătatea şi securitatea muncii etc.

  1. Realizare a desenelor tehnice în AutoCAD, clasele XI-XII liceu tehnologic.

Secţiunea de Realizare a desenelor tehnice în AutoCAD se adresează iubitorilor desenului tehnic care vor avea de realizat pe loc, pe calculator un desen cu ajutorul programului AutoCAD în 2D și 3D.

PROGRAMUL CONCURSULUI

JOI– 20 mai 2021-online-AutoCAD și PowerPoint

    15:00                       Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu- deschidere concurs– online

  15:15 – 17:15   15:15 – 18:15Deschiderea oficială a concursului – secţiunile AutoCAD şi PowerPoint. Concursul  de Realizare a desenelor tehnice în AutoCAD – preferabil online ( în cazul în care se poate fizic în laborator AutoCAD) Concursul de Prezentări PowerPoint – evaluare lucrări primite prin e-mail sau pe platforme online

VINERI – 21  mai 2021-online-Creativitate

15:00 – 18:00Concursul  de Creativitate software Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu-online cu participanții și comisia de evaluare Firma Ropardo Sibiu-reprezentanți în comisia de evaluare-online

JOI  – 27 mai 2021-online-Programare

15:30 17:30Colegiul Național Samuel von BrukenthalSibiu- online și Firma Ropardo- online  cele două secțiuni :clasele IX-X și clasele XI-XII Concursul de Programare C/C++ – în laboratorul de informatică (sala 31)- online/ sau fizic dacă este voie

PREMIERE CONCURENȚI – mai 2021

 Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu și Firma Ropardo-online și prin poștă Premierea câştigătorilor tuturor secțiunilor concursului.

Înscrierile la concurs :

VINERI, 14 mai 2021, ora 18:00- PowerPoint, AutoCAD, Creativitate

JOI, 20 mai 2021, ora 18:00- Programare

Vă aşteptăm cu mult interes pe toţi, ne bucurăm de participarea voastră de data aceasta online, de întâlnirile cu prietenii vechi şi de legarea unor noi prietenii. Vă dorim încă de pe acum inspiraţie, mult succes tuturor şi o răsplată pe măsură pentru cei mai buni!!!

Date de contact:

1. Secțiunile: PowerPoint, Realizare a desenelor tehnice în AutoCAD și Creativitate software

e-mail: monica_tripon@yahoo.com, grlemn@yahoo.com,dor18vulcan@yahoo.com

Telefoane: 0269 – 210925, 0724331017- prof. Monica Tripon.

2. Secțiunea: Programare C/C++

e-mail: delilah_florea@yahoo.com

Comisia de organizare:  director prof. Sultanu Anca – Mihaela, partener director Hay Monika, dr.Cândea Gabriela- coordonator, firma ROPARDO, prof. Tripon Monica – Coordonator, prof. Delilah Florea – Coordonator secțiunile Programare C/C++, prof. Vulcan Dorina – secțiunea AutoCAD.

Adrese:

Liceul Tehnologic “Avram Iancu”, Sibiu, str. Movilei nr. 8.

Colegiul Național “Samuel von Brukenthal”, Sibiu, Piața Huet nr. 5

Pentru mai multe detalii, click aici

Loading